Aon Norway Nyhetsbrev
Juni 2017
Når lønner det seg å ta ut pensjon

Et av de spørsmålene vi får oftest som rådgivere er: «Når lønner det seg å ta ut pensjon?»

Det er mange faktorer å ta hensyn til når dette spørsmålet skal besvares, og det er ikke ett svar som passer til alle.

En kan tenke seg at det blir mye skatt dersom pensjonen tas ut ved siden av full lønn, og for mange kan nok dette være tilfelle. For andre vil det kanskje lønne seg å ta ut pensjon selv om man fortsatt arbeider fulltid og mottar god lønn. Skattefradraget på pensjonen og skattetrinn medfører for mange at det kan være lønnsomt å ta ut noe av pensjonen tidlig selv om man fortsetter å jobbe. Men samtidig er det – slik skattesystemet er i dag – viktig å ta ut «riktig» del av pensjonen. Det er ikke alle pensjonstyper som kvalifiserer for det særskilte pensjonsfradraget. Samtidig forsvinner pensjonsfradraget dersom samlet pensjon, både den delen som kvalifiserer til særskilt fradrag og den som ikke kvalifiserer til fradraget, overstiger et bestemt nivå.

Rådgivning ved uttak av pensjon, både i forbindelse med omstillinger i bedriften, og ved generell seniorveiledning, er et område hvor stadig flere av både eksisterende og nye kunder ønsker bistand fra oss. I Aon har vi egenutviklede verktøy som benyttes i forbindelse med denne type rådgivning. Vi gjennomfører både seniorseminar og individuelle samtaler for å hjelpe bedrifter og ansatte i slike prosesser.

Ta kontakt med din rådgiver i Aon eller vidar.pedersen@aon.no dersom du ønsker å vurdere våre løsninger for omstilling og seniorrådgivning.

For mer informasjon


Vidar Pedersen
Fagsjef
m +47 99 58 99 27
e vidar.pedersen@aon.no
LinkedIn