Download het rapport

Contact
Hans Rekker
06 - 536 721 99
hans.rekker@aonhewitt.comUit verschillende onderzoeken blijkt nog steeds dat ons huidige collectieve pensioenstelsel tot de beste van de wereld behoort. Een belangrijke pijler is de solidariteit. De stijging van de relatieve kostprijs van pensioenopbouw in combinatie met het ontbreken van indexatie(perspectief) heeft de discussie over de solidariteit binnen pensioenregelingen de laatste tijd echter sterk aangewakkerd. Ter beperking van die vermeende solidariteit heeft de Sociaal-Economische Raad (SER) twee nieuwe varianten gepresenteerd. Beide varianten kennen een aantal problematieken, die naar onze verwachting niet eenvoudig zijn op te lossen.

Om aan deze bezwaren tegemoet te komen hebben wij een alternatief ‘Pensioenstelsel 2.1’ ontwikkeld en die vergeleken met die van het huidige pensioenstelsel.

In ons rapport leest u hoe ‘Pensioenstelsel 2.1’ tegemoet komt aan het belangrijkste bezwaar tegen het huidige stelsel.

Download het rapport

Pensioenstelsel 2.1: het nieuwe geluid van Aon Hewitt

    

    

Aon Nederland en andere Aon-bedrijfsonderdelen gebruiken uw persoonsgegevens om u regelmatig te informeren over producten, diensten, evenementen en trends en ontwikkelingen die interessant voor u kunnen zijn. Alle persoonsgegevens worden verzameld in overeenstemming met onze privacyverklaring.